نویسه جدید وبلاگ

هميشه در بازيد از آثار فرهنگي نقاط مختلف كشور شاهد اين بودم كه متاسفانه مردم در حين بازيد از اين آثار نادانشته به تخريب آن و نوشتن يادگاري بر در و ديوار اين آثار مي پردازند كه اين نشان از ضعف مشهود فرهنكي جامعه بوده است. اگر چه نيازمند فرهنگ سازي در اين زمينه هستيم اما متاسفانه در اين زمينه نيز ضعيف عمل مي كنيم و همچنين قوانين در مورد تخريب اموال و آثار فرهنگي كه در فصل نهم قانون مجازات اسلامي در 12 ماده و 4 تبصره مي باشد به خوبي نمي تواند مجازات ها در زمينه تخريب اموال و آثار فرهنگي را در بر گيرد و با توجه به گستره تر شدن فعاليت هاي ميراث فرهنگي .... نياز به بازنگري در اين امر است.
به همين منظور در لينك زير مي توانيد موارد اين قوانين و ضعف آن را مطالعه كنيد:
http://mo-safari.persiangig.com/document/%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%AA%20%D8%AA%D8%AE%D8%B1%D9%8A%D8%A8%20%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1%20%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%8A%D8%AE%D9%8A.doc
اگر چه به نظر من فقط با اصلاح قوانين اين مشكلات مرتفع نمي شود بلكه نياز به فرهنگ سازي در مقوله ميراث فرهنگي مي باشيم تا در بلند مدت بتوانيم به اهداف خود دست يابيم.
يكي از موارد كه هر از چند گاهي به آن بر مي خوريم و از طرف دانشجويان و دوستان مورد سوال قرار مي گيريم. اين مسئله است كه اگر شي كه داري قدمت تارجي و ويژگي فرهنگي باشد و در ملك شخصي خود پيدا كرده اند چه حكمي دارد و چطور بايد رفتار كنند و در اين مواقع وقتي توضيحات لازم را در مورد شي و چگونگي رفتار و وظيفه قانوني فردي كه آن را پيدا كرده مي دهم اما قانع نمي شوند و مي گويند كه فلان مرجع يا فلان بخش از كتاب ديني و مذهبي ما گفته كه اگر در ملك شخصي فرد باشد مالكيت آن با فرد است و حلال است و از اين صحبت ها....... وبه هيچ صراط مستقيم نيستند و به اصلاح شرعا و قانونا آن را حق خود ميدانند. 
 چند وقت اخير نيز چندين بار با اين مسئله برخورد كردم تا اينكه امسال از طريق يكي از دانشجويان كتابچه اي كه توسط اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان قم با عنوان سيري در مسائل حقوقي ميراث فرهنگي و گردشگري به دست من رسيد. گويا اين كتاب را به مسافرين نوروزي كه براي بازيد در ايام نوروز به شهر قم مي رفتند، مي دانند. كه به منظور فرهنگ سازي كار بسيار مفيد و جالبي بوده و اميد است تا در ديگر نقاط كشور نيز اين كار انجام شود. در اين كتاب نظر مراجع را در زمينه يافت اشياي تاريخي در ملك شخصي افراد جويا شده اند كه همه به قوانين كه حكومت جمهوري اسلامي وضع كرده است ارجاع مي داند. همچنين در اين كتاب تعريف ميراث فرهنگي و مقررات ميراث فرهنگي كه در فصل نهم قوانين تعزيري، تحت عنوان تخريب اموال و آثار تاريخي و فرهنگي در مواد 558-569 براي اطلاع عموم و شهرواندان و مسئولان اجرايي بيان شده است را به طور كامل مورد بحث قرار داده است.






نظرات:



متن امنیتی

گزارش تخلف
بعدی