نویسه جدید وبلاگ
هنگام عبور از چهارباغ عباسی، اگر کمی به یگانه اثر تاریخی این خیابان دقت کنید، میبیند که چند روزی است در حجرهي سوم مدرسهي چهارباغ به سمت بازار هنر، پردهای نصب شده است. این پردهي نامتناسب با این بنای تاریخی، براي پوشاندن يك سیاهی در تلاش است، اما بهطور کامل موفق نشده و به همين دليل، اثر دودهي سیاه روي سقف حجره جلب توجه میکند.
به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اصفهان، کسبهي خیابان چهارباغ عباسی دلیل نصب شدن این پارچه را آتشسوزیاي دانستند که ساعت 3 بامداد چند روز پيش در مدرسه اتفاق افتاد. آتشسوزی در اين بنای باشکوه دورهي صفوی در اصفهان در حالي رخ داده است که چندی پیش نيز شاهد فرو ریختن بخشی از کاشیهای گنبد مدرسه بودیم.
هرچند روابط عمومی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی اصفهان از این حادثه اظهار بیاطلاعی میکند، اما سرپرست اداره کل میراث فرهنگي و گردشگری استان اصفهان در اینباره به خبرنگار ایسنا در اصفهان گفت: دو حجرهای که آتشسوزی در آنها اتفاق افتاد، خالی و در دست تعمیر بودند.
محسن مصلحی بيان كرد: هیچ خسارتی بهجز سوختن و دودهزده شدن در چوبی جلوی حجره، به این بنای تاریخی وارد نشده است.
علت آتشسوزی در دست بررسی است
وی با اشاره به اینکه دليل آتشسوزی توسط دستگاههای ذیربط در دست بررسی است، ادامه داد: این حادثه میتواند ناشی از یک خطای انسانی در بخش تعمیرات یا به هر دلیل دیگری رخ داده باشد و اظهار نظر دربارهي آن با توجه به نبودن اطلاعات کافی، دشوار است.
برخی دوستان پیازداغ ماجرا را زیاد میکنند
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان در پاسخ به این پرسش که چرا در سالهای اخیر شاهد حوادث متعددی در مدرسهي چهارباغ بودهایم؟ اظهار كرد: متوجه نمیشوم چرا برخی دوستان پیازداغ ماجرا را زیاد میکنند و موجب ایجاد حساسیت در جامعه میشوند.
ریختن قسمتی از کاشیهای گنبد مدرسهي چهارباغ عجيب نيست
مصلحی فروریختن بخشی از کاشیهای گنبد مدرسهي چهارباغ را امری طبیعی و ناشی از قدمت، حرکت ایستایی این بنا و شرایط اقلیمی آن دانست و بيان كرد: فروریختن قسمتی از کاشیهای گنبد این مدرسه، یک اتفاق عجیب و غیرقابل جبران نیست.
وی با بیان اینکه بناهای تاریخی همواره در معرض آسیب هستند، اضافه كرد: بناهای تاریخی مانند مدرسهي چهارباغ بیش از 400 سال قدمت دارند و مانند انسان سالخوردهای هستند که نگهداری از آنها دشوار است.
تخریب در یک بنای تاریخی یعنی عمر مفید آن به پایان رسیده است
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه تخریب در بخشهایی از یک بنای تاریخی نشان میدهد عمر مفید آن به پایان رسیده است و به باسازی، مرمت و احیای دوباره نياز دارد، گفت: وظیفهي اداره کل میراث فرهنگی و گردشگري در قبال بناهایی که عمری بیش از 200 تا 300 سال دارند، مرمت مدام این بناهاست و براي اين كار، کارگاههای مرمت و بازسازی در بسیاری از بناهای تاریخی اصفهان برپا هستند.
مصلحی نبودن اطلاعرسانی را ضعف اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان در سالهای گذشته دانست و افزود: در حال حاضر اطلاعات مربوط به فعالیتهای این اداره کل در زمینهي مرمت و احیای بناهای تاریخی در اختیار شهروندان و رسانهها قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا، تخریب بخشی از دیوارهای داخلی، فروریختن بخشی از کاشیهای گنبد و اکنون آتشسوزي در دو حجرهي مدرسهي چهارباغ صدمههايي هستند که در سالهای اخیر به اين بنا وارد شدهاند که ميتواهند از کمتوجهی به این بنای باشکوه دورهي صفوی ناشي شده باشد، شاید هم عمرمفید آن به پایان رسیده است!